Disposables

Bunzl biedt een zeer breed assortiment van bewuste disposables. Hiervoor worden bijvoorbeeld composteerbare materialen voor gebruikt, maar ook in toenemende mate gerecycled materiaal.

De grondstoffen voor de productie van composteerbare materialen worden onder andere verkregen uit zetmeel, suiker en/of cellulose (houtbasis). Maar ook restproducten zoals suikerriet- of palmpulpvezels kunnen worden gebruikt.

Composteerbare producten zorgen bij een industriële compostering voor een sterke vermindering van het restafval. Bovendien ontstaat er bij de productie minder CO2-uitstoot in vergelijking met de productie van kunststof. Zelfs als het product niet gecomposteerd wordt maar terecht komt in afvalverbrandingsovens, dan leidt dit nog altijd tot een positief effect op de CO2 uitstoot.

Het Bewust Bunzl assortiment geeft u een ruime keuze in soorten, maten en materialen. Zo bieden we borden en kommen aan van pulp of palmblad, bestek uit cellulose of hout, maar is er ook een ruime keuze in heldere PLA(oorsprong maïs) glazen en aantrekkelijke salade- en deli-containers.