Bunzl | King introduceert kostenbesparend afvalconcept

 

 

Met dit concept kan een afvalreductie tot 75% gerealiseerd worden! Binnen het concept gaat het met name om het scheiden en composteren van afval. Hierdoor bespaar je niet alleen kosten op  volume en gewicht, maar er ontstaan ook minder logistieke bewegingen. Het afvalconcept is breed inzetbaar in bijvoorbeeld supermarkten, horecagelegenheden, zorginstellingen, kantoren en bedrijfskantines.  

 

Afval scheiden en zelf composteren

Door gebruik te maken van de Rubbermaid afvalstations wordt het eenvoudig om alle afvalstromen apart in te zamelen. De afvalstromen zoals GFT afval en composteerbare koffiebekers kunnen worden gecomposteerd in de GreenGoodComposter. Met deze gebruiksvriendelijke machine is het afval na 24 uur voor 85% gecomposteerd.

 

Composteerbare verpakkingen en disposables

De composteerbare producten uit het Bewust Bunzl assortiment maken het afvalconcept compleet. Dit assortiment bestaat onder andere uit bekers, borden, schalen en bestek gemaakt van bijvoorbeeld PLA of suikerriet. Na gebruik kunnen deze producten worden gecomposteerd in de GreenGoodComposter en worden zelfs verpakkingen en disposables omgetoverd tot compost.

 

Wie is Bunzl?

Bunzl is specialist op het gebied van verpakkingen, disposables en hygiƫneproducten voor onder andere de retail en industry branche. Duurzaamheid staat bij Bunzl hoog in het vaandel wat terug te vinden is in het MVO-beleid en Bewust Bunzl assortiment. Samen met haar partners Rubbermaid en EcoCreation heeft Bunzl het afvalconcept opgezet. Meer informatie kunt u vinden bij een van onze vestigingen: www.bunzl.nl