Tips & Tricks voor uw eigen MVO beleid

Uw eigen MVO-beleid invulling geven, kost nogal wat tijd. Om het voor u wat eenvoudiger te maken, hebben wij voor u en uw bedrijf een aantal tips op een rijtje gezet:

 

1Zorg ervoor dat al de medewerkers het licht uit doen wanneer ze hun werkplek of een andere ruimte verlaten (toilet, kantine, postkamer)
2Zet de printers op de eco-modus. Zo bespaart u op inkt en daarmee bespaart u het milieu
3Gebruik wegwerpbekers (liefst composteerbare). Deze zijn vele malen milieuvriendelijker dan glazen of mokken, doordat de chemicaliën voor het afwassen van de mokken zeer schadelijk zijn voor het milieu.
4Bekijk de mogelijkheden om voor bijvoorbeeld uw omdozen over te stappen op een dunnere variant. Dit bespaart vrachtkosten en het milieu.
5Kijk naar mogelijkheden voor milieuvriendelijkere verpakkingen. Hierbij valt te denken aan gerecyclede materialen als rPet (gemaakt van gerecyclede PET-flessen) of composteerbare materialen (zoals PLA).
6Gebruik op de toiletten een handdoekrol of een volumereducerend handdoeksysteem (waardoor men minder tegelijk pakt)
7Zorg ervoor dat aan het einde van de dag alle computers volledig worden afgesloten ( en dus ook niet op de stand-by stand blijven staan)
Geef instructies hoe uw personeel een goede werkhouding aan kan nemen
Zorg ervoor dat al het personeel op de hoogte is van de veiligheidsvoorschriften binnen het bedrijf
10Stel fruit ter beschikking om de medewerkers te stimuleren gezond te eten/ snacken
11Ga tussen de middag wandelen met een groepje medewerkers
12Stap over op groene stroom. De tarieven zijn meestal hetzelfde, terwijl de stroom op een milieuvriendelijkere wijze wordt opgewekt.
13Gebruik waar mogelijk spaarlampen of ledlampen. Deze zijn beter voor het milieu en gaan vele malen langer mee dan reguliere lampen.
14Gebruik in de lichtbakken minder Tl-buizen (bijvoorbeeld drie i.p.v. vier) het verschil is nauwelijks merkbaar, terwijl het een enorm hoeveelheid energie bespaart.
15Installeer timers op de lampen, zodat ze na enige tijd vanzelf uitgaan
16Probeer zakelijk ritten zoveel mogelijk te combineren en efficiënt in te plannen
17Probeer zoveel mogelijk te carpoolen om naar een afspraak of naar het werk te gaan
18Stimuleer het gebruik van het Openbaar Vervoer
19Spreek met uw klanten een lagere bezoekfrequentie af. Dit is efficiënter en bespaart uiteraard veel brandstof en Co2 uitstoot.